СБУ: Власниками ПАТ «Донецькоблгаз» є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності

Після відключення опалення на Донеччині РНБО доручило перевірити ПАТ «Донецькоблгаз». СБУ розпочало досудове розслідування.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. СБУ розпочало досудове розслідування за фактом вчинених диверсійних дій посадовцями ПАТ «Донецькоблгаз».

«Головне слідче управління СБ України розпочало досудове розслідування за фактом вчинення посадовими особами ПАТ «Донецькоблгаз» диверсійних дій, які призвели до відключення 58 котелень обласного комунального підприємства в зоні проведення ООС», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що контролює компанію громадянин України, який наразі перебуває на території Росії.

«Встановлено, що власниками ПАТ «Донецькоблгаз» є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності, котрі підконтрольні громадянину України, який на даний час перебуває на території Російської Федерації. При цьому дане акціонерне товариство належить до об’єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення», – зазначили в СБУ.

Читайте також: Донецькоблгаз, який відключав від тепла жителів Донеччини, можуть повернути у власність держави

Проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до вчинення злочину та притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо. 6 березня, у ПАТ «Донецькоблгаз» повідомили, що «ОКП «Донецьктеплокомуненерго», як постачальник тепла для Донецької області, залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ «НАК «Нафтогаз України». Тож у регіоні буде відключено опалення.

Очільник ОДА Донецької області Павло Кириленко повідомив про відкриття кримінальних проваджень через відключення опалення. І зазначив, що за його інформацією, власників Донецькоблгазу пов’язують з олігархом часів Януковича Сергієм Курченком.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.