Донецькоблгаз, який відключав від тепла жителів Донеччини, можуть повернути у власність держави

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, у Донецькоблгазі спочатку проведуть перевірку через відключення від теплопостачання жителів області.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив на пресконференції за результатом засідання органу, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Рада нацбезпеки доручила провести перевірку компанії Донецькоблгаз.

«Восьме питання стосувалося Донецькоблгазу. Ви знаєте, там з незрозумілих причин власники вирішили відключити населення від теплопостачання, відключити від газу… Через дослідження, яке провели в апараті нацбезпеки і оборони України, з’ясувалося, що власником Донецькоблгазу є дві компанії, зареєстровані в Гонконзі», – зазначив він.

І пояснив, що буде, якщо порушення все ж таки будуть виявлені.

«У разі виявлення порушень, Донецькоблгаз буде повернений в державну сферу управління»,  зазначив секретар Радбезу.

Нагадаємо. 6 березня, у ПАТ «Донецькоблгаз» повідомили, що «ОКП «Донецьктеплокомуненерго», як постачальник тепла для Донецької області, залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ «НАК «Нафтогаз України». Тож у регіоні буде відключено опалення.

Очільник ОДА Донецької області Павло Кириленко повідомив про відкриття кримінальних проваджень через відключення опалення. І зазначив, що за його інформацією, власників Донецькоблгазу пов’язують з олігархом часів Януковича Сергієм Курченком.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.