ВійнаВійна в Україні

Війська рф здійснили найбільшу за останній час атаку на енергетику України

Росія вчинила масштабну атаку на енергетичну систему України за останній час. Зафіксовані влучання в об’єкти генерації і системи розподілу в різних областях.

По Запоріжжю росіяни завдали 12 ракетних ударів – уражено обʼєкти інфраструктури, зруйновано 7 будинків, пошкоджено – 35, є постраждалі. – голова ОВА Іван Федоров.

Влучання є і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС, повідомляє Укргідроенерго. Наразі триває пожежа на станції. Загрози прориву немає, ситуація на плотині контрольована.

ЗАЕС знову на межі блекауту – через ракетну атаку у о 5:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ  «Дніпровська», – Енергоатом.

Наразі відомо про щонайменше 15 вибухів у Харкові – під ударом була енергетична інфраструктура. У місті спостерігаються проблеми зі світлом та водопостачанням, – мер Харкова Терехов

На Дніпропетровщині пошкоджені енергооб’єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах. Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках. Є перебої зі світлом та водопостачанням. Введені графіки екстрених відключень, – ОВА.

На Вінниччині також є влучання в об’єкт критичної інфраструктури, – керівник ОВА Сергій Борзов.

У Кіровоградскій області є пошкодження господарчої будівлі. Енергетики вимушені ввести графік аварійних відключень світла, – ОВА.

У Хмельницькому понівечені обʼєкти інфраструктури, житлові будинки. Є 1 загибла людина і постраждалі серед цивільних, – ОВА.

В Одесі через обстріл частково відбуваються стабілізаційні відключення за розпорядженням НЕК Укренерго.

На Львівщині безпілотник влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині, повідомляє ОВА. Також у Золочівському районі почалася пожежа у лісовому масиві від падіння уламків “шахеда”.

На Сумщині тимчасово введені графіки аварійних відключень у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів

В Івано-Франківській області є влучання по обʼєкту критичної інфраструктури, – керівниця ОВА. Попередньо постраждала 1 людина.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.