ВійнаНовиниРускій воєнний корабельУ світі

Україна може вступити в НАТО, якщо поступиться територіями

Глава канцелярії Столтенберга припустив, що Україна може вступити до Альянсу в обмін на частину своїх територій. При цьому ще й уточнив, що наразі «з’явилися серйозні зрушення» у питанні щодо можливого вступу України до НАТО.

Про це повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на норвезьку газету VG.

Так, голова канцелярії генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен заявив, що Україна може вступити в Альянс, якщо відмовиться від частини своїх територій.

«Я думаю, що рішення може полягати в тому, щоб Україна відмовилася від території та натомість отримала членство в НАТО. При цьому Україна має сама вирішувати, коли і на яких умовах вона хоче вести переговори. Росія веде величезну військову боротьбу, і здається нереальним, що вони можуть захопити нові території. Зараз скоріше питання в тому, що Україні вдасться повернути», –заявив Єнсен.

За його словами, треба подумати, якою буде безпекова ситуація в Україні після закінчення війни. Єнсен запевнив, що питання про поступку територіями порушує не він.

«Я не кажу, що так має статися. Але це може бути можливим рішенням. Всі зацікавлені, щоб війна більше не повторилася», – підсумував помічник Столтенберга.

Зазначимо, що рф крім окупованого Криму вже внесла до свого складу Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області та вважає їх «російськими».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.