ВійнаНовиниРускій воєнний корабельУ світі

В Україні відреагували на пропозицію вступу до НАТО коштом втрати територій

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував нещодавні слова керівника апарату генерального секретаря НАТО Стіана Єнссена щодо того, що Україна може стати членом Північноатлантичного альянсу в разі територіальних поступок рф.

У фейсбуці він написав, що розмови про вступ України до НАТО в обмін на відмову від частини українських територій абсолютно неприйнятні, передають «Вчасні Новини»,

«Завжди виходили з того, що альянс, як і Україна, територіями не торгують. Свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку Росії. Натомість в інтересах євроатлантичної безпеки обговорювати шляхи пришвидшення перемоги України та набуття нею повноправного членства в НАТО», – написав Ніколенко.

У МЗС також наголосили, що Україна налаштована на подальшу плідну співпрацю із Секретаріатом НАТО для досягнення цих цілей.

Нагадаємо, що керівник апарату генерального секретаря НАТО припустив, що Україна може стати членом Альянсу в разі територіальних поступок рф. Водночас додав, що таке рішення має приймати лише Київ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.