Доба на Донеччині: ворог робить спроби наступу, є загиблі та поранені серед цивільних

15 серпня росіяни обстріляли Краматорськ та ще десятки населених пунктів Донецької області. Загинули четверо людей, поранення отримали семеро людей в області. Водночас у Міноборони офіційно підтвердили, що ЗСУ звільнили селище Урожайне.

Про це повідомляють Вчасні Новини.

За інформацією начальника Донецької ОВА Павла Кириленко, 15 серпня росіяни поранили трьох людей у Сіверську, двох у Північному та по одному жителю Торського і Красногорівки.

Загинули двоє людей у Краматорську, а також один житель з Сіверська і ще один з Ямполя.

Ситуація уздовж лінії фронту

Вранці 16 серпня у Міноборони офіційно підтвердили, що селище Урожайне звільнили ЗСУ. Напередодні звідти евакуювали трьох літніх людей.

Щодо ситуації уздовж лінії фронту на Донеччині, то як повідомили у Генштабі ЗСУ, ворог продовжує спроби наступу.

На Лиманському напрямку окупанти нанесли авіаудари у районах Сіверська, Спірного та Веселого. Першому дісталось ще й з артилерії.

На Бахмутському напрямку росіяни гатили з авіації поблизу Васюківки, Кліщіївки, Андріївки та Північного. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Міньківка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Предтечине та Диліївка.

На Авдіївському напрямку окупанти намагалися наступати південніше Авдіївки. У районах міста та селища Невельське били з авіації. Під артилерійським вогнем були понад 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Семенівка, Яснобродівка та Карлівка.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримують загарбників поблизу Мар’їнки та Красногорівки. Відомо про авіаудари у районі Красногорівки та артобстріли понад 10 населених пунктів. Зокрема постраждали Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Антонівка та Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку окупанти намагалися відновити втрачені положення поблизу Урожайного, яке звільнили ЗСУ.  З авіації загарбники гатили у районах Великої Новосілки, Макарівки, Старомайорського та Урожайного. Від артилерійського вогню постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Богоявленка, Золота Нива, Урожайне, Благодатне, Нескучне та Рівнопіль.