Донецька областьНовини

З’явилась петиція щодо відновлення Оскільського водосховища

На сайті електронних петицій з’явилося звернення до президента України щодо відновлення Оскільского водосховища, яке постраждало внаслідок війни.

Автор петиції Ірина Коростильова зазначає, що відновлення водосховища «означає, що в наступні роки після його повторного наповнення вдасться знову пустити воду на каналі Сіверський Донець-Донбас, а також виробляти на Оскільській ГЕС електроенергію». 

«Оскільське водосховище було створено з метою регулювання води в каналі Сіверський Донець-Донбас (підтримуючи водність у літню пору, коли річка Сіверський Донець міліє) та для зрошення полів. Тобто це водосховище безпосередньо пов’язане із водозабезпеченням переважної більшості населення Харківської, Донецької та Луганської областей».

Прочитати текст петиції повністю та підтримати звернення можна за цим посиланням.

Нагадаємо, що нещодавно голова правління «Української природоохоронної групи» Олексій Василюк заявив, що відновлювати Оскільське водосховище після руйнування взагалі не варто та що «без нього буде краще клімат».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.