ВійнаВійна на сході України

Череватий: Україна перекинула додаткові сили на Лимано-Куп’янський напрямок

Сили оборони перекинули резерви на Куп’янське спрямування, щоб стримати наступ ворога. Було віддано безпосередні чіткі накази на побудову ешелонованої оборони, посилено вогневі позиції та надано певні методичні рекомендації.

Про це розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в етері телемарафону, передають «Вчасні Новини».

Череватий зазначив, що Україна посилила позиції на Лимано-Куп’янському напрямку, перекинувши додаткові резерви, аби не дати змогу окупантам просунутись вперед.

За його словами, даний напрямок на постійно му контролі командуючого, який особисто відвідав основні бригади, які тримають тут оборону.

«Були віддані відповідні чіткі накази на побудову ешелонової оборони. Посилені наші вогневі позиції, надані відповідні методичні рекомендації, перекинуті резерви. Це дозволило зробити неможливим просування ворога», – сказав Череватий.

Інститут вивчення війни (ISW) підтвердив просування окупаційних військ під Куп’янськом, повідомивши про наявність кадрів із геолокацією, які підтверджують деякі успіхи загарбників на Куп’янському напрямку.

«На кадрах з геолокацією, опублікованих 13 серпня, видно, що російські війська просунулися в районі Орлянки (22 км на схід від Куп’янська) та Миколаївки (24 км на схід від Куп’янська)», – аналітики ISW.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.