CуспільствоДонецька областьНовини

У місті Курахове з’явилась бібліотека, якою керують діти

Попри обов’язкову евакуацію в Курахівській громаді живуть 18 тисяч людей. Місто Курахове розташоване за 18 кілометрів від зруйнованої росіянами Мар’їнки, тож обстріли відбуваються майже щодня.

При цьому тут є діти, які майже не пам’ятають життя без війни. Для них вона почалась ще у 2014 році.

Ці діти не мають можливості ходити до школи та відвідувати гуртки. Але прагнуть до знань і намагаються залучити до читання якомога більше людей. Діти, найстаршій з яких лише 14 років, самостійно змінюють своє життя, даючи приклад дорослим.

Все почалося з того, що власниця приватної книгарні почала залишати на дітей свій заклад, дозволила торгувати книжками та керувати крамницею. Тепер вони вирішили створити вже власну бібліотеку з книг, які їм надіслали небайдужі українці.

«Жителі Курахове! В мікрорайоні «Південний» (Южний) всі знають Лізу і крамницю «У Тані». Бібліотека там. Візьміть у діток книжку. Почитайте та поверніть. А потім візьміть і почитайте ще. Книжок (поки що) мало. Доведеться записуватися в чергу на те що є», – розповів Віталій Запека.

Долучитися до такої ініціативи можуть всі охочі. Для цього потрібно відправити книжки, які поповнять полички першої в світі бібліотеки, якою керуватимуть діти.

Донецька область, м. Курахове, НП 3, 0994364566, Єлізавета Гноєвая.

Жителі Полтави можуть принести книги в книгарню «Злато місто», або купити там і залишити. Тут будуть формуватися посилки, які потім пересилатимуться у дитячу бібліотеку Курахово.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.