труба Медведчука

Фонд держмайна просить суд повернути в держвласність «труби Медведчука»

Фонд держмайна просить суд скасувати державну реєстрацію права власності ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» та Пд-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів на цю ділянку нафтопродуктопроводу.

Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Фонд держмайна просить суд повернути ділянку нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок» у власність України. Мова про так звану «трубу Медведчука».

Суд просять скасувати державну реєстрацію права власності ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» та Пд-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів на цю ділянку нафтопродуктопроводу.

Так, Національне антикорупційне бюро України та Спеціальна антикорупційна прокуратура завершили розслідування дій експерта, на підставі недостовірного висновку якої суд у 2017 році відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів «Самара-Західний напрямок» за державою.

Нагадаємо. У лютому Вищий антикорупційний суд наклав арешт на ділянку нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок». Рішенням суду заборонено розпорядження, відчуження й користування об’єктами й лінійними ділянками, які задіяні в забезпеченні діяльності комплексу.

11 травня СБУ прийшла до Медведчука з обшуками. Пізніше стало відомо, що Медведчуку оголосили про підозру за трьома епізодами. Підозру оголосили і його поплічнику – Тарасу Козаку. Один з епізодів стосується незаконної передачі Росії родовища в окупованому Криму.