Цьогоріч дипломи видаватимуться за новими формами: деталі

Міністерство освіти і науки затвердило нові форми документів про вищу освіту та наукові ступені. Нові форми документів будуть застосовуватися вже з 1 січня 2021 року.

Подробиці. Йдеться про нові форми дипломів для бакалаврів та магістрів, доктора філософії, доктора мистецтв та доктора наук. Крім того, МОН затвердило і нові форми додатка до диплома європейського зразка.

Відповідний наказ вже підписав міністр освіти Сергій Шкарлет. Тож, попередній наказ від 2015 року визнається таким, що втратив чинність.

Зміни, які будуть в дипломах вже цьогоріч

У дипломі молодшого бакалавра, бакалавра чи магістра, яким видається випускникові-іноземцеві або особі без громадянства, буде додатково зазначатися рік вступу та повне найменування закладу освіти, до якого він/вона вступили на початку навчання в Україні.

У дипломах спеціаліста та дипломах молодшого спеціаліста у графі «ступінь вищої освіт» буде зазначатися освітньо-кваліфікаційний рівень.

Інформація, яка має бути розміщена у дипломі:

  • найменування документа про вищу освіту;
  • найменування закладу вищої або передвищої освіти, що видав документ (у разі здобуття вищої освіти у (територіально) відокремленому підрозділі закладу вищої освіти – найменування підрозділу);
  • серія та реєстраційний номер диплома, що присвоюється під час проведення державної реєстрації в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, дата його видачі;
  • ім’я та прізвище особи, якій присвоєно ступінь;
  • рік закінчення навчання;
  • назва освітньої програми, кваліфікація, що складається з інформації про здобутий ступінь вищої освіти, спеціальність, предметну спеціальність або спеціалізацію (відповідно до сертифікату або рішення про акредитацію) та професійну кваліфікацію (у разі присвоєння);
  • найменування органу, що акредитував освітню програму;
  • найменування посади, підпис, засвідчений печаткою, ім’я та прізвище керівника або іншої уповноваженої особи закладу вищої, фахової передвищої освіти.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.