Ексміністерка МОЗ закликала до нового локдауну

Скалецька прокоментувала слова головного санлікаря України Віктора Ляшка щодо відсутності підстав для введення локдауну.

Про це колишня міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповіла в ефірі телеканалу «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Скалецька зазначила, що влада повинна діяти на випередження і зазначила, що Україна серйозно відстає від Європи. Вона закликала не чекати нового піку захворюваності на коронавірус.

«Ми завжди відстаємо на кілька тижнів від Східної Європи, і на сьогодні Європа вже серйозно стурбована і повертається до питання карантину і збільшення кількості ліжок. І ми не повинні чекати, коли буде аж 20 тис. (хворих на добу – ред.), коли ліжка в окремих регіонах будуть настільки переповнені, що потрібно буде везти в сусідні області. Карантин вводиться на випередження, в березні минулого року було на випередження, для уповільнення поширення», – сказала вона.

Ексглава МОЗ також прокоментувала слова головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про те, що підстав для введення локдауну поки немає.

«Я знаю, чому. В окремих регіонах низька заповненість ліжок, госпіталізація невелика, і начебто для всієї України несвоєчасно. Але якщо ми подивимося на ситуацію, коли міжобласне сполучення є, люди переміщаються, зокрема їздять в Буковель, то ми знаємо, що через два тижні ці люди інтенсифікують захворювання. Навіщо чекати на цю інтенсифікацію і тільки тоді вводити карантин? І ось ми бачимо ситуацію з Івано-Франківськом, там уже кілька тижнів серйозні питання з госпіталізацією, і місцева влада думала, що воно саме спаде замість того, щоб збільшувати кількість ліжок. Це завжди прогнозується. У Львові вже наростили кількість ліжок, плюс сто ліжок. Вони це розуміють і правильно реагують», – зазначила вона.

На думку Скалецької, локдаун, який був запроваджений у січні, виправдав себе. Тож його вже зараз потрібно вводити знову.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.