КриміналНовиниПодії

Шуфрич отримав підозру у державній зраді

Народний депутат від забороненої партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич отримав підозру у державній зраді (ст. 111 Кримінального кодексу). Якщо його провину доведуть, підозрюваному загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

СБУ, Держбюро розслідувань та Офіс генпрокурора зібрали «аргументовану» доказову базу щодо його антиукраїнської діяльності.

У матеріалах розслідування йдеться, що Шуфрич «тісно співпрацював та виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого – координація російської агентури в Україні».

За даними спецслужб, Сівкович втік до Москви у 2014 році та створив «кротоферму» для підривної діяльності проти України. Він координував підозрюваного у держзраді ексначальника Управління СБУ в Криму Олега Кулініча.

СБУ стверджує, що одним з основних завдань нардепа «була підривна діяльність в інформаційній сфері», тобто він «систематично поширював наративи Кремля, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія, і що українці та росіяни – нібито один народ».

«Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві», – зазначили в Службі.

За місцями проживання Шуфрича та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків, досудове розслідування триває.

Якщо його провину доведуть, підозрюваному загрожує до 15 років ув’язнення.

Фото обшуків:

Зазначимо також, що в рамках обшуку у Шуфрича знайшли документ із концепцією автономії для Донецької та Луганської областей.

Документ передбачає перейменування цих областей на так звані “краї”, широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту.

На документі стоять підписи Медведчука та Шуфрича.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.