ВідновленняНовини

Розмінування: уряд планує розчистити 100% території України за 5-7 років після завершення війни

Уряд має на меті повністю розмінувати територію України за 5-7 років після завершення війни. Необхідна для гуманітарного розмінування інфраструктура вже створена.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляють Вчасні Новини із посиланням на Укрінформ.

Шмигаль зазначив, що Україна створила необхідну інфраструктуру для гуманітарного розмінування. За його словами, всі державні інституції працюють над вирішенням відповідної проблеми, а координує цей процес перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Він поінформував, що Україна готується до міжнародного форуму щодо гуманітарного розмінування, який відбудеться в жовтні у хорватському Загребі. Під час цього заходу українська влада вкотре скоординується з партнерами у відповідній сфері.

«Україна, на жаль, зараз є лідером за кількістю замінованих земель, але я вас переконую, що Україна буде лідером в частині гуманітарного і загалом розмінування. За оцінками вчених, нам потрібні десятки, а може й сотні, років, якщо брати стандартні технології розмінування. У нас є амбіція – завершити розмінування масштабних аграрних земель упродовж 3 років після визволення територій. І загалом – до 5-7 років завершити розмінування всієї території України», – зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що для досягнення цієї мети Україна активно працює з міжнародними партнерами і технологічними компаніями.

«Ми будемо використовувати для цього дрони, як сучасні технології. Уже опрацювали з партнерами залучення гуманітарної допомоги, додаткових машин, роботів. Уже розпочинаємо будівництво українських розмінувальних машин для наших аграріїв. Це все в роботі», – розповів він.

Шмигаль повідомив, що наразі обстежено 190 тисяч гектарів сільгоспземель із першочергових 470 тисяч гектарів, які визначено пріоритетними для розмінування.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.