Без категоріїВійна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: ЗСУ мають успіх на Бахмутському напрямку, рф вбила 1 людину, ще 4 отримали поранення

Протягом минулої доби ЗСУ мали успіх на Донеччині, зокрема на Бахмутському напрямку. Російські війська безуспішно намагались повернути втрачені позиції, гатили по населеним пунктам з авіації, артилерії.

За інформацією Донецької ОВА, упродовж 17 вересня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Зарічному. Ще 4 людини в області за добу дістали поранення.

На Волноваському напрямку пошкоджено господарчі споруди у Новоукраїнці, 17 разів обстріляно Вугледар.

На Донецькому напрямку 2 людини поранено в Авдіївці. Під обстрілами Красногорівка і Костянтинівка Мар’їнської громади, Курахове та околиці Очеретинської громади.

На Горлівському напрямку пошкоджено інфраструктурний об’єкт у Торецькій громаді. У Диліївці Костянтинівської громади пошкоджені 5 будинків, у Часовоярській громаді — 1 багатоповерхівка.

На Лисичанському напрямку 1 людина загинула у Зарічному Лиманської громади. У Сіверську пошкоджено нежитлову споруду.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, за тиждень на Бахмутському напрямку звільнено 2 кв. км. Загалом звільнена під Бахмутом площа складає 51 кв. км.

На Куп’янському напрямку противник здійснює пошук слабких місць в нашій обороні. Силами оборони успішно відбито атаки противника в районі Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку противник продовжує перегрупування військ, наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався прорвати нашу оборону в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Кліщівки, Курдюмівки Донецької області. На цьому напрямку наші війська звільнили Андріївку та Кліщіівку.  Але ворог намагається з усіх сил повернути втрачені позиції. Тож, наші бійці стримують там атаки ворога та закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник безуспішно намагається встановити повний контроль над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка Донецької області. Ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Керамік, Авдіївка, Сєверне, Мар’їнка, Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.