Шарій

СБУ оголосила про підозру Шарію

Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину громадянину України, проросійському блогеру та пропагандисту Анатолію Шарію. Слідчі вважають, що він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері на замовлення іноземних структур.

Про це йдеться на сайті Служби безпеки, передають Вчасні Новини.

Подробиці. СБУ оголосила про підозру у державній зраді проросійському блогеру Анатолію Шарію під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури в межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

В останній статті мовиться «про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо».

Зазначається, що докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень.

«Починаючи з 2012 року, через соціальні мережі, електронні ЗМІ та російські телевізійні канали він сприяв державним та неурядовим структурам РФ у проведенні спеціальних інформаційних операцій. Зокрема, пропагандист займався дискредитацією державної політики України, умисно та цілеспрямовано поширював маніпулятивну, викривлену інформацію щодо урядових ініціатив та подій на Сході країни. Метою було – загострення і дестабілізація суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів», – йдеться в повідомленні. 

Також вказується, що дії пропагандиста активно використовували російські ЗМІ.

Слідство прийняло до уваги й неодноразові заяви та звернення громадян і організацій стосовно його пропагандистської діяльності.

Наразі тривають слідчі дії.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_fuUQXOlM0&feature=emb_logo