Нардепи «ЄС» вимагають від Венедіктової передати «справу Шеремета» з МВС до СБУ

Народні депутати з фракції «Європейська солідарність» звернулися до Генпрокурора Ірині Венедіктової з вимогою змінити підслідність справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє пресслужба «Європейської Солідарності», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Народні депутата впевнені, що розслідування ведеться вже понад рік.

«Ми звертаємося до генерального прокурора Венедіктової з вимогою змінити підслідність у справі Шеремета, де троє обвинувачених Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь мають запобіжні заходи. Яна має можливість спокійно пересуватися територією України. Юлія Кузьменко під цілодобовим домашнім арештом. І Андрій вже понад рік у СІЗО», – сказав Михайло Бондар.

На думку народних депутатів, розслідуванням має займатися СБУ, а не МВС і на це є вагомі причини. По-перше, вказаний злочин є терактом, по-друге, є інформація із Білорусі про ймовірну причетність до цієї справи спецслужб сусідньої держави.

«Досі не визначений мотив, досі ми не можемо назвати, що є докази, і тому ми вважаємо, що підслідність має перейти до СБУ. Тим більше, що недавно ми всі чули заяви і витік інформації про білоруські спецслужби. І наша вимога – змінити підслідність, щоб це все перейшло до СБУ», – наголосила народний депутат Марія Іонова.

Крім того, вона додала, що «ЄС» вже зверталася до Венедіктової, але відповідь була вкрай розмитою.

«Ми наголошуємо, що і адвокати, і ми як народні депутати, і все суспільство абсолютно зацікавлене у тому, щоб знайшли реальних вбивць, і вони були покарані», – наголосила Іонова.

Депутатське звернення підписали народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова, Софія Федина, Ірина Фріз, Яна Зінкевич, Михайло Бондар, Володимир Ар’єв, Андрій Шараськін із фракції «Голос».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.