Переселенцям: змінилися правила підтвердження трудового стажу за період роботи в ОРДЛО

Пенсійний фонд України прийняв зміни, які регулюють порядок підтвердження трудового стажу за періоди фактичної роботи в ОРДЛО.

Про це розповіла начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталя Рад на брифінгу 17 лютого, передають Новости Донбасса.

Подробиці. За словами Наталії Рад, мовиться про періоди роботи до 1 січня 2004 року, дані про які відсутні в трудовій книжці або записані неточно і їх неможливо використовувати для прийняття рішення про призначення виплати. Ці періоди роботи тепер можуть підтверджуватися.

Документи, які необхідно буде надати для підтвердження трудового стажу

Переселенці, які претендують на підтвердження стажу, повинні будуть надати наступні документи:

  • заява;
  • документи, що підтверджують факт припинення підприємства, установи, організації в результаті їх ліквідації (у тому числі архівні) – щодо підприємств, установ, організацій, ліквідованих до 1 липня 2004 року та/або щодо яких відсутні дані про проведення реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;
  • трудова книжка;
  • документи, які видаються архівними установами (при наявності), в тому числі: довідка про заробітну плату; копії документів про проведення атестації робочих місць; копії документів про переведення на іншу роботу, на роботу з неповним робочим днем, про надання відпусток – про будь-які фіксації трудової діяльності.

Зазначені документи можуть подаватися заявником для підтвердження трудового стажу в будь-який територіальний підрозділ органу ПФУ незалежно від території обслуговування. Крім того, подавати їх може і законний представник заявника.

«Важливо розуміти, що періоди роботи на непідконтрольній території можуть також підтверджуватися свідками. Існує порядок, при якому свідок повинен дійсно мати підтверджені документально періоди роботи на даному підприємстві, що не викликають сумнівів. І цей період повинен збігатися з тим, на який для зарахування претендує заявник», – підкреслила начальниця обласного управління ПФУ.

Вона також додала, що є порядок виклику, запрошення свідка для підтвердження даних про роботу заявника. Це оформляється за встановленою формою, і комісія приймає рішення – чи зараховувати чи зазначений страховий стаж.

Читайте також: Довідка ВПО: навіщо вона потрібна переселенцям?

Нагадаємо. Постанову правління ПФУ № 21-1 було прийнято 12.11.2020 року, і вступила в дію 26 січня 2021 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.