Блінкін: «Північний потік-2» є «поганою угодою» для Німеччини та всіх партнерів США

Державний департамент США повторив попередження і зазначив, що будь-якій компанії-учаснику «Північного потоку-2» загрожують санкції.

Про це заявив державний секретар США Тоні Блінкен, передає «Голос Америки».

Подробиці. Державний департамент США повторив своє попередження про те, що будь-яка організація залучена до трубопроводу «Північний потік-2» перебуває під загрозою санкцій США. Вона має негайно припинити роботу над трубопроводом.

Крім того, Блінкін зазначив, що Держдепартамент відстежує все, що відбувається навколо будівництва «Північного потоку-2».

«Як заявив президент, «Північний потік-2» це погана угода для Німеччини, для України, та для наших союзників та партнерів у Центральній та Східній Європі. Державний департамент відстежує зусилля завершити трубопровід «Північний потік-2» та оцінює інформацію щодо організацій, які схоже беруть у них участь», – сказав він.

Читайте також: Росія відреагувала на слова про Путіна-вбивцю падінням рубля та істерикою в МЗС РФ

Блінкін також додав, що Адміністрація Байдена налаштована діяти рішуче, щоб не допустити будівництво російського геополітичного проєкту.

«Як вже дали зрозуміти численні адміністрації США, трубопровід є російським геополітичним проєктом, покликаним розділити Європу та ослабити європейську енергетичну безпеку. Законодавство щодо санкцій ухвалені Конгресом у 2019-му та 2020-му роках має значну підтримку від двопартійної більшості у Конгресі. Адміністрація Байдена налаштована діяти у відповідності до цього законодавства», – відзначив Блінкен.

Читайте також: Дуель? Путін заявив про готовність провести переговори з Байденом у прямому ефірі

Також нагадується заява президента РФ Володимира Путіна, яку поширило МЗС Росії у грудні 2020 року. У ній йдеться про те, що нібито «Північний потік-2 відповідає інтересам ЄС, і Росія вважає, що роботу із його побудови буде завершено». Завершення будівництва газогону підтримує влада Німеччини.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.