Посольство США: Килимник і Деркач намагалися зашкодити зв’язкам США і України

Російський бізнесмен і український нардеп намагалися вплинути на вибори в США і зашкодити відносинам з Україною. ФБР оголосило Килимника у розшук.

Про це повідомило посольство США в Україні у Твіттері, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Бізнес-партнер колишнього керівника передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, російський бізнесмен Костянтин Килимник намагався вплинути на вибори в США і пошкодити зв’язків США і України. Він діяв заодно з позафракційним народним депутатом України Андрієм Декачем. Щодо останнього у вересні 2020 року США ввели санкції «за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року», а також іншими особами, «пов’язаними з російською розвідкою».

«Російський агент впливу Костянтин Килимник розшукується Сполученими Штатами за перешкоджання правосуддю. Разом з Андрієм Деркачем і інших питань, пов’язаних з російською розвідкою особами, він намагався вплинути на вибори в США і пошкодити зв’язкам США і України», – наголошується у повідомленні.

Федеральне бюро розслідувань США оголосило Килимника в розшук за перешкоджання правосуддю і змову в перешкоджанні правосуддю.

Читайте також: Дубінський: Офіс президента причетний до оприлюднення плівок Деркача

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.