Радник глави ОП знову висловився про МВФ в Україні: Ми не папуаси

Радник глави Офісу президента Милованов заявив, що місія МВФ в Україні порушила своє слово і мала би дати відповідь.

Про це ексміністр економіки, радник голови Офісу президента заявив в ефірі hromadske, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Радник ОП Тимофій Милованов заявив, що своїм повідомленням про завершення роботи своєї місії в Україні МВФ створив негативне тло для візиту президента Володимира Зеленського й української делегації до Об’єднаних Арабських Еміратів.

«Нас десь обманули, але обманули тактично, поставили в складну ситуацію, коли ми прилетіли в Емірати з цією негативною новиною щодо місії, яку розтягнули російські ЗМІ, і це відчувалося в Еміратах», – сказав Милованов.

Він зазначив, що МВФ пообіцяв надати пресреліз перед публікацією, але не зробив цього.

«Тому нашої позиції не було, коли він пішов по всіх новинах, включно з російськими. Був вакуум, і його заповнили російською пропагандою», – заявив радник глави ОП.

Милованов також додав, що МВФ мав би дати відповідь стосовно того, чому повідомив про завершення роботи саме перед візитом до ОАЕ української делегації. Але її не було.

«Відповіді немає і, по суті, вони не мають її давати, але питання залишається відкритим – випадковість це чи ні… Ми не папуаси, і нас не можна ганяти та обманювати», – резюмував Милованов.

Читайте також: Радник глави ОП заявив, що «МВФ обкакався в Україні»

Нагадаємо. Місія Міжнародного валютного фонду завершила свою роботу в Україні без готових домовленостей. Водночас було зазначено, що самі переговори будуть тривати і співпраця продовжиться. Україна та МВФ активно обговорюють умови кредитного траншу і кожна сторона відстоює свою позицію. Представники МВФ надали Нацбанку України свої рекомендації щодо посилення інституційної спроможності та управління.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.