Додаток «Дія» у 2021 році поповниться новими можливостями: деталі

У додатку Міністерства цифрової трансформації «Дія» протягом 2021 року мають з’явитися цифровий підпис, електронний лікарняний, можливість онлайн змінювати реєстрацію та реєструвати послуги для ФОП.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Так, має запрацювати «Дія ID» – сучасний цифровий підпис, який покликаний полегшити українцям отримання послуг онлайн, підписувати документи у смартфоні, отримувати адміністративні та фінансові послуги.

Крім того, повинна з’явитися можливість зміни місця реєстрації онлайн та будівельні онлайн-послуги – зокрема ті, що стосуються початку виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3.

Зазначається, що має запрацювати функція автоматичної реєстрації бізнесу, зокрема автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. У Мінцифри вказали, що наразі готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

У 2021 році планують паперовий лікарняний змінити на електронний.

Крім того, в «Дії» має з’явитися електронний кабінет платника податків.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.