Рєзніков: Путін визнав «Л/ДНР» і фактично вивів Росію з мінських угод

Рєзніков заявив, що президент Росії Володимир Путін офіційно визнав «ЛНР» і «ДНР» і таким чином вивів РФ з мінських угод.

Про це заявив віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Рєзнікова, слова президента РФ Володимира Путіна про фейкові утворення «ЛНР» і «ДНР» є їхнім визнанням, а у мінських угодах такого поняття немає.

«Ми з вами почули офіційне визнання двох квазі-утворень окупаційних режимів з відповідними абревіатурами «ЛНР» і «ДНР». Це по суті вихід з Мінських угод, тому що в угодах немає такого поняття. Є ОРДЛО України, тобто окремі райони Донецької та Луганської областей. До того моменту всі представники РФ в переговорах завжди говорили, що це Україна. Щойно президент Путін назвав ті два угруповання, він їх визнав. Це означає, що тільки що ми почули заяву про вихід з Мінських угод з боку РФ», – заявив він.

Міністр додав, що заяву Путіна необхідно проаналізувати в нормандському форматі і ОБСЄ. І зазначив, що за міжнародним правом офіційні заяви від імені держави можуть бути від президента, прем’єр-міністра, Міністра закордонних справ.

Нагадаємо. Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що керівництво України з питань Донбасу має зустрічатися з керівниками так званих «республік» «ЛНР» і «ДНР». Тільки потім  обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, в тому числі і з Росією.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.