У Росії скаржаться, що YouTube блокує її відео та маркує пропаганду як порнографію

Роскомнагляд заявляє про цензурування відео федеральних телеканалів. Певні сюжети російських телеканалів можна переглядати тільки дорослим

Про це повідомляє російський Интерфакс з посиланням на заяву пресслужби регулятора, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Федеральна служба Росії з нагляду за суспільними комунікаціями звинуватила відеохостинг YouTube у блокуванні та цензуруванні відео федеральних телеканалів під приводом невідповідності вікової категорії.

«Фільми, які транслювалися на російських федеральних каналах і не містять вікових обмежень, на думку адміністрації YouTube, можуть бути доступними тільки повнолітнім глядачам. Багато роликів транслюються після авторизації на відеохостингу або додаткової згоди на перегляд контенту для дорослих», – йдеться у заяві регулятора.

У Росії заявляють, що Ютуб блокує російські відео, які нібито «доносять до глядачів відмінну від прийнятої на Заході позицію».

«Ролики, які розповідають правду про історичний вклад Росії у перемогу над фашизмом, трагічні події в Беслані, блокуються під вигаданим приводом», – вважає Роскомнагляд.

Федеральна служба Росії з нагляду за суспільними комунікаціями навіть пригадала нещодавнє блокування ролику з Путіним.

«Випадковою помилкою пояснив YouTube блокування звернення президента Росії на офіційному акаунті НТВ», – заявили у відомстві.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.