Прапори у Полтаві зняли за наказом мера: скільки будуть розміщуватись, стільки ж і зніматись

Мер Полтави пообіцяв робити це постійно.

Про це очільник міста Олександр Мамай, який балотувався від партії «За майбутнє», написав у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сьогодні, 24 квітня, стало відомо про те, що з монументу Слави у Полтаві знову зняли український державний та націоналістичний стяги. Місцеві мешканці вчасно викликали поліцію, щоб знайти винного. Проте шукати його не довелось – мер міста написав про те, що саме він дав розпорядження зняти прапори.

«Шановна Полтавська громадо‼️ Звертаюсь за підтримкою. Вчора я особисто дав розпорядження, щоб  з Монументу Слави були зняті незаконно встановлені прапори. Ця пам’ятка архітектури не для того, щоб «в зуби орлу ставити прапори»‼️», – написав він.

Після цього додав, що в Україні нібито існують спеціальні місця для розміщення державних та національних символів, зокрема, Державного Прапору України.

Тож, Мамай повідомляє, що Державний Прапор України піднімається:

1. На будівлях, де розміщуються органи державної влади України, органи місцевого самоврядування – постійно;

2. Державний Прапор України повинен бути у робочих кабінетах в державних органах України;

3.  На будівлях підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, громадських об’єднань, а також житлових будинках – у дні державних свят та пам’ятних подій;

4. В інших випадках, передбачених законом.

Він не пояснює четвертий пункту про те, якими можуть бути «інші випадки», але пообіцяв і надалі знімати синьо-жовтий та червоно-чорний прапори у разі їх появи.

«Моя позиція категорична, скільки будуть розміщувати незаконно прапори, стільки будуть і зніматись», – додав чинний мер Полтави.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.