Донецька областьНовини

В Авдіївці досі залишається 1671 цивільна людина

В Авдіївці на Донеччині на даний час залишається 1671 цивільна людина і навіть відкриваються магазини. 22 кілометри дороги до Авдіївки перебувають під обстрілами.

Про це в етері Громадського радіо розповів керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передають Вчасні Новини.

За його словами, Авдіївка — у лідерах за кількістю розданої гуманітарної допомоги. Її у місті в достатній кількості, навіть із резервом.

«Логістика, заїзд та виїзд — це складно і небезпечно. Люди у місті виживають завдяки гуманітарній допомозі. Її у місті у достатній кількості, навіть з резервом. Спілкуючись зі своїми колегами з інших громад, то я розумію, що наша громада за кількістю розданої гуманітарної допомоги — у лідерах. Ми дуже багато уваги цьому приділяємо», — каже Барабаш.

Також він розповів, що з початку повномасштабної війни у місті був один магазин і він працював якийсь час. Два місяці тому відкрились ще два магазини.

«Магазин перший два тижні тому спалили під час масованого обстрілу. Це був такий осередок — не тільки прийти людям щось придбати, а й спілкування та отримання інформації.

Підприємець власним коштом у магазині поставив Старлінк та телевізори, і люди приходили дивитись українське телебачення», — додав Барабаш.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.