Комітет ВР заборонив використання в Україні російської вакцини

Профільний комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації підтримав правку до законопроєкту № 4613 про заборону на використання в Україні російської вакцини проти коронавірусу COVID-19.

Про це повідомив міністр МОЗ Максим Степанов та нардеп від «Європейської Солідарності» Вікторія Сюмар, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Напередодні Верховна Рада ухвалила відповідний документ. Йдеться про правку до законопроєкту № 4613, яким дозволяється реєструвати в Україні вакцини проти коронавірусу COVID-19 до завершення клінічних досліджень.

«Вранці з Яною Зінкевич (народним депутатом від «ЄС» – ред.) на медичному комітеті. Законопроєкт про екстрену реєстрацію вакцин… Комітет врахував нашу правку – заборонити в Україні вакцини, розроблені країною-агресором. «Sputnik V» і Росія не будуть ставити свої сумнівні експерименти на українцях», – написала Сюмар.

Вона також додала, що на комітеті була підтримана й правка, згідно з якою під дію законопроєкту підпадають виключно вакцини.

«Вчора це був закон про можливість реєструвати будь-які експериментальні ліки. Зараз ми обмежили це виключно вакцинами проти COVID-19», – уточнила Сюмар.

Водночас Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу підтвердив заборону на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу «Супутник V», при цьому зазначивши, що «одна політична партія (ОПЗЖ – ред.) влаштувала «справжню істерію» з вимогами зареєструвати російський препарат.

«Одна політична сила влаштувала просто якусь істерію з приводу реєстрації російської вакцини «Супутник V». Ви можете істерити ще дуже довго. Ніхто російську вакцину в країні реєструвати не буде», – заявив Степанов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.