Кравчук назвав «мету шоу» ватажків ОРДЛО з передачею полонених

Ватажки ОРДЛО, які заявили про односторонню передачу Україні дев’ятьох полонених, самі ж порушили свою обіцянку і не віддали людей.

Про це розповів глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук у програмі Роксани Руно «Всьо по бєспрєдєлу» на Апостроф TV, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Кравчук підкреслив, що така передача полонених Україні здійснювалася в обхід чинного законодавства і не було законних способі та шансів її завершити. Проте окупанти цинічно використавши людей та створений інформаційний галас виключно як привід для піару співголови партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука і у власних цілях.

«Я отримав інформацію, що в ОРДЛО планують передати дев’ять полонених осіб. Однак не Україні, а пану Медведчуку, і дивним способом – не так, як було в попередні рази (обмін полоненими вже йде 6 років і всі його деталі відпрацьовані). Людей спочатку мали привезти в Ростов-на-Дону, звідти вони повинні летіти до Мінська, а потім звідти до України», – розповів він.

За словами глави української делегації ТКГ, в день ймовірної передачі він приїхав в аеропорт «Жуляни». Саме там українська сторона мала чекати переданих осіб, проте нічого не відбулося.

«Ми чекаємо. Раптом нам кажуть, що рейс не прилетить, бо його з Ростова-на-Дону чомусь не випустили. На цьому все це телешоу завершилося. Я думаю, що його метою було показати, що передаються люди не Україні, що Україна не може цього зробити, а Медведчук може», – пояснив Кравчук.

Він також наголосив, що після цієї події в Україні почали розкручувати тезу, що це Україна заблокувала передачу полонених.

«Це спроба на тому боці зробити шоу, комусь підняти рейтинг, а з боку деяких наших політиків це спроба спаплюжити все, що було досягнуто. Тому висновок такий: ніякого обміну не було і в такому режимі не буде. Це робиться на рівні держави, а не на рівні приватних осіб», – заявив Кравчук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.