Сонячні панелі на лікарнях, установки для котелень, модернізація світлофорів: як українські міста забезпечують енергетичну незалежність інфраструктури

Літак лукашенка та понад десяток білоруських компаній потрапили під санкції США

США наклали санкції на 14 компаній, 19 людей із білорусі, а також на літак самопроголошеного президента країни олександра лукашенка за причетність до війни росії проти України. Про це повідомив 9 серпня Мінфін США.

“Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США вживає заходів проти 19 осіб, 14 організацій і одного літака відповідно до виконавчого наказу, пов’язаного з білоруссю. Ця дія спрямована на осіб, які беруть участь у підтримці війни росії проти України через виробництво військових ресурсів і переправку товарів до рф, ухилення від санкцій з боку білоруських оборонних структур та отримання доходів білоруськими олігархами з найближчого оточення олександра лукашенка”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що санкції введено на деякі білоруські оборонні компанії та їх власників, зокрема ТОВ “Лабораторія адитивних технологій”, ТОВ “Рухсервомотор” тощо, а також проти авіакомпаній: авіакомпанія “Рада”, РубіСтар, авіакомпанія “Белканто”.

Також санкціїї введено на літак EW-001PB – Boeing 767-32K, який належить уряду білорусі та використовується лукашенком для офіційних візитів та приватних подорожей.

Нагадаємо

Канада 9 серпня ввела санкції проти десяти фізичних осіб і шести юридичних осіб Білорусі. До списку потрапив син самопроголошеного президента країни олександра лукашенка – микола.

Останні новини