У США вагаються через застосування ЗСУ їхньої зброї у курській області - Reuters

Виплати та преференції для військових, задіяних у курській області: Зеленський вніс законопроєкт

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, за яким за яким військові, які беруть участь в операції в курській області, та братимуть участь в усіх інших на території рф, будуть отримувати всі виплати та преференції, які передбачені для передової. Про це пише із посиланням на картку законопроєкту №11483.

Відповідно до законопроєкту, сфера дії закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” поширюватиметься, окрім військових ЗСУ, СБУ, ССО, ГУР, і на розвідників Державної прикордонної служби, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які виконують військовий обов’язок за межами України, у тому числі на території держави-агресора необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку зі збройною агресією проти України, а також на членів їх сімей.

Тобто військові, які беруть участь у курській операції, та братимуть участь в усіх інших на території рф, будуть отримувати всі виплати та преференції, які передбачені для передової.

Нагадаємо

Сьогодні Президент Володимир Зеленський у звернені заявляв, що необхідно чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що воїни, які беруть участь у курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової.