На Донеччині загинули 3 людини, ще 9 отримали поранення

На Донеччині від обстрілів 18 серпня загинули троє людей, дев’ятеро поранені. Для ударів по регіону окупанти минулої доби застосовували пілотовану авіацію, БПЛА та артилерійське озброєння. Загиблі є в Мирнограді, Розливі та Торецьку.

Поліція Донеччини зафіксувала російські обстріли 12 населених пунктів регіону. Для цих атак окупанти застосовували пілотовану авіацію, артилерійське озброєння та безпілотник. Під вогнем були міста Гірник, Костянтинівка, Мирноград і Торецьк, селища Велика Новосілка та Курахівка, села Ганнівка, Діброва, Лисівка, Новоукраїнка, Розлив і Торецьке.

Російські окупанти п’ять разів обстріляли Мирноград, застосовуючи 500-кілограмову авіабомбу, РСЗВ “Смерч”, ствольну артилерію та дрон. У місті загинула 85-річна пенсіонерка, а 56-річна жінка — зазнала поранень. За даними прокуратури, у Мирнограді загинув також 44-річний водій, поранений ще 41-річний цивільний чоловік, однак ДонОВА та поліція цю інформацію не підтверджують.

Село Розлив російські армійці обстріляли з РСЗВ “Торнадо-С” — загинув 25-річний житель села, ще один чоловік, якому 23 роки, зазнав поранень. У Торецьку через російський обстріл загинула жінка 67 років, її 64-річний чоловік — зазнав поранень та перебуває у тяжкому стані.

У Новоукраїнці поранені ще четверо цивільних, у Костянтинівці та Гірнику  — по одній людині. Загалом за добу зазнали в регіоні жертвами російських ударів стали, за даними ДонОВА та поліції, 12 людей, троє з яких загинули. У Донецькій обласній прокуратурі стверджують, що в Мирнограді було на дві жертви більше.

Також постраждали цивільні об’єкти:

  • у Мирнограді постраждали 19 осель, адмінбудівлі, нежитлові приміщення та авто;
  • Розлив атакували з РСЗВ, руйнувань зазнали сім приватних осель, автомобіль та ЛЕП;
  • у Новоукраїнці постраждали приватна оселя та авто;
  • в обстріляній з артилерії Костянтинівці пошкоджені будинок, гаражі та комунікації;
  • по Великій Новосілці били 500-кілограмовою авіабомбою та дроном, там постраждали шість осель та об’єкт соціальної інфраструктури.

Загалом за добу в регіоні постраждали 58 цивільних об’єктів, серед яких є 36 житлових будинків, адмінбудівлі, освітній заклад, гаражі, автотранспорт та електромережі.

У Донецькій ОВА додали, що за останні 24 години під вогнем були також Нове, Серебрянка та Дронівка. Інформацію про ці удари опублікували зранку 19 серпня, тому їх могли фіксувати після опівночі.