На Донеччині загинули 3 людини, ще 9 отримали поранення

На Донеччині від обстрілів 18 серпня загинули троє людей, дев’ятеро поранені. Для ударів по регіону окупанти минулої доби застосовували пілотовану авіацію, БПЛА та артилерійське озброєння. Загиблі є в Мирнограді, Розливі та Торецьку.

Поліція Донеччини зафіксувала російські обстріли 12 населених пунктів регіону. Для цих атак окупанти застосовували пілотовану авіацію, артилерійське озброєння та безпілотник. Під вогнем були міста Гірник, Костянтинівка, Мирноград і Торецьк, селища Велика Новосілка та Курахівка, села Ганнівка, Діброва, Лисівка, Новоукраїнка, Розлив і Торецьке.

Російські окупанти п’ять разів обстріляли Мирноград, застосовуючи 500-кілограмову авіабомбу, РСЗВ “Смерч”, ствольну артилерію та дрон. У місті загинула 85-річна пенсіонерка, а 56-річна жінка — зазнала поранень. За даними прокуратури, у Мирнограді загинув також 44-річний водій, поранений ще 41-річний цивільний чоловік, однак ДонОВА та поліція цю інформацію не підтверджують.

Село Розлив російські армійці обстріляли з РСЗВ “Торнадо-С” — загинув 25-річний житель села, ще один чоловік, якому 23 роки, зазнав поранень. У Торецьку через російський обстріл загинула жінка 67 років, її 64-річний чоловік — зазнав поранень та перебуває у тяжкому стані.

У Новоукраїнці поранені ще четверо цивільних, у Костянтинівці та Гірнику  — по одній людині. Загалом за добу зазнали в регіоні жертвами російських ударів стали, за даними ДонОВА та поліції, 12 людей, троє з яких загинули. У Донецькій обласній прокуратурі стверджують, що в Мирнограді було на дві жертви більше.

Також постраждали цивільні об’єкти:

  • у Мирнограді постраждали 19 осель, адмінбудівлі, нежитлові приміщення та авто;
  • Розлив атакували з РСЗВ, руйнувань зазнали сім приватних осель, автомобіль та ЛЕП;
  • у Новоукраїнці постраждали приватна оселя та авто;
  • в обстріляній з артилерії Костянтинівці пошкоджені будинок, гаражі та комунікації;
  • по Великій Новосілці били 500-кілограмовою авіабомбою та дроном, там постраждали шість осель та об’єкт соціальної інфраструктури.

Загалом за добу в регіоні постраждали 58 цивільних об’єктів, серед яких є 36 житлових будинків, адмінбудівлі, освітній заклад, гаражі, автотранспорт та електромережі.

У Донецькій ОВА додали, що за останні 24 години під вогнем були також Нове, Серебрянка та Дронівка. Інформацію про ці удари опублікували зранку 19 серпня, тому їх могли фіксувати після опівночі.

Останні новини