Китай "рішуче виступив" проти санкцій США, які пов'язані з допомогою Росії

Китай "рішуче виступив" проти санкцій США, які пов'язані з допомогою Росії

У Пекіні закликали США “припинити неправильні дії” після того, як китайські компанії включили до переліку санкцій, які спрямовані проти ланцюгів постачань, що живлять Росію, і підірвати її економіку в умовах воєнного часу, пише Bloomberg. 

У Китаї “рішуче виступили” проти санкцій і “вживатимуть необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній”, зазначили у недільній заяві Міністерства торгівлі КНР. 

У Bloomberg нагадали, що в п’ятницю Міністерство фінансів США опублікувало список нових суб’єктів, які потрапили під санкції, до якого увійшли росіяни та компанії, зареєстровані в Гонконзі та Китаї. У заяві міністерства наголосили, що санкції будуть спрямовані на тих, хто надає продукти і послуги, які дозволяють РФ підтримувати військові дії проти України та ухилятися від санкцій. 

“Раніше цього року президент Китаю Сі Цзіньпін попередив головного американського дипломата, що США не повинні націлюватися на Китай або виступати проти нього. Тоді держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що азійська країна є основним постачальником Росії військових верстатів і сполук, що використовуються в боєприпасах і ракетному паливі”, – підкреслили у виданні.

Також нові санкції США спрямовані проти суден, які перевозять скраплений природний газ, що пов’язані з Росією, серед яких танкери, які, як вважається, завантажувалися на проєкті “Арктик СПГ-2”, проти якого в Америці вже запровадили санкції.

Санкції США проти РФ – що відомо

Як писав УНІАН, глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що до переліку санкцій США увійшли компанії, які пов’язані з російськими паливно-енергетичними та металургійними секторами, фінансовою сферою і постачанням товарів подвійного призначення для військово-промислового комплексу Росії в обхід обмежень. Він наголосив, що нові обмеження суттєво вплинуть на ключові для Росії нафтові та газові проєкти.

Під санкції потрапили такі компанії, як:

Також санкції застосували проти найбільших експортерів вугілля з Росії, таких як “СДС Вугілля”, “УК Мечел-Майнінг”, АТ “Будсервіс” і дві дочірні компанії “Росатома”.

Останні новини