Маніпуляції на реабілітації: люди ексміністра-втікача Клименка намагаються захопити

З 2025 навчального року МОН вимагатиме очного навчання дітей в школах

 

З 1 вересня 2025 року в Україні будуть достатньо жорстко вимагати виходу всіх дітей на очне навчання у школах за місцем фактичного перебування. Про це повідомив журналістам міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

На запитання, чи дітям-переселенцям цей рік ще дозволили навчатися онлайн, Лісовий відповів: “Так. Вони можуть обирати продовжувати навчатися онлайн, але ми звичайно закликаємо батьків свідомо до цього поставитися. Ще рік онлайну – це доволі важко”.

Тому спонукаємо, просимо розглядати будь-які можливості, де дитина може безпечно навчатися очно, нехай дитина йде та навчається очно. Але так, рік ще можна буде, але з 1 вересня 2025 року ми будемо достатньо жорстко вимагати повного виходу всіх дітей за місцем перебування

– сказав Лісовий.

Нагадаємо

В Міносвіти повідомляли, що навчання в школах за місцем перебування необов’язкове цього навчального року. Але в МОН заохочують батьків за можливості повертатися до очної форми, щоб учні глибше занурювались в освітній процес, отримували більше уваги від учителів та взаємодіяли з однолітками.

Лісовий повідомляв, що в  Україні понад 10 тис. шкіл використовують власні укриття або укриття закладів, які знаходяться поряд.

Також він розповів, що наразі увага зосереджена на будівництві укриттів для шкіл  в регіонах, які найбільше потерпають від російських обстрілів. Майже на 85% закривають всі прифронтові, прикордонні регіони цією потребою.

В липні 2024 року віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв, що в  Україні впроваджують стратегію “Школа офлайн” для безпечного повернення 300 тисяч учнів до очного навчання. План включає адаптацію для різних категорій учнів, будівництво укриттів та збереження робочих місць вчителів.

Останні новини