РФ ввела у стрій новий бойовий корабель-"‎втікач"‎: чим він небезпечний

РФ ввела у стрій новий бойовий корабель-"‎втікач"‎: чим він небезпечний

Поки триває війна в Україні, на Каспії росіяни ввели у стрій корабель “Амур”, який був вимушений рятуватись втечею від українських Сил оборони і вирушив з Чорного моря до Каспійського.

Про це пише Defense Express. “До складу ВМФ Росії прийнятий носій “Калібрів” – новий малий ракетний корабель проекту 22800 “Амур””, – повідомляють, своєю чергою, російські офіційні джерела.

Таким чином, мова йде про досить суттєве посилення спроможностей росіян завдавати далекобійних ракетних ударів по території Україні, адже тепер Каспійська флотилія має додатковий носій “Калібрів” – вісім комірок універсального комплексу 3С14 розташовані у задній частині надбудови корабля.

Експерти нагадують, що Каспійську флотилію залучали для ударів по Україні ще в перші тижні повномасштабного вторгнення РФ. Не виключено, що при масованому ударі 8 липня пуски “Калібрів” також проводили з акваторії Каспію.

Росіяни в Криму хотіли ввести до складу флоту чотири ракетні корвети проекту 22800 “Каракурт” – “Циклон”, “Аскольд”, “Амур” і “Туча”. Перші два Україна уразила далекобійними ракетами. Тому Москва вирішила перевести “Амур” і “Тучу” в Каспійське море, використовуючи внутрішні водні шляхи.

Важливі новини про російський флот – що повідомлялося

Раніше стало відомо, що росіяни загнали рештки Чорноморського флоту у Новоросійськ та перекрили вхід іржавими баржами.

Таким чином, зараз тимчасово окупований Севастополь вже точно не можна назвати головною базою ЧФ. Також нагадаємо, що у липні Військово-морські сили ЗСУ назвали російські кораблі, які ще залишались на той момент на території Криму.

Останні новини