Ситуація біля Часового Яру змінилася: у ЗСУ розповіли свіжі новини

Ситуація біля Часового Яру змінилася: у ЗСУ розповіли свіжі новини

Ворог не припиняє спроб просунутися в районі Часового Яру, щодня проводячи штурмові дії.

Про це в ефірі телемарафону розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков. “Нещодавно ми спостерігали від 10 до 20 штурмових дій за день. На сьогодні трохи менше. Але це не позначається на інтенсивності – ворог намагається прорвати нашу оборону, яка йде по каналу. Залучає всі наявні в нього артилерійські системи вогневого ураження, працює й повітряна складова. Однак атаки ми відбиваємо, ворог зазнає тяжких втрат”, – розповів Калашніков.

Він також додав, що сам Часів Яр наразі повністю зруйнований. За словами військового, ворог не змінює напрямки своїх штурмів. “Він нас намагається штурмувати в лоб. Це напрямок Калинівське, там, де канал уходить під землю. Дуже посилені тут атаки. Також на південному фланзі ворог намагається зайти за канал – у нього це не вдається. І продовжуються штурмові дії там де Кліщіївка, Андріївка. Вони тримаються”, – додав Калашніков.

Триває війна в Україні – що вже повідомлялося

Про поточну ситуацію в Курській області, де триває операція Сил оборони України, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Зокрема, він відзначив, що Україна взяла під контроль 1 тис. 294 квадратних кілометри території Курської області Росії, на яких розміщено 100 населених пунктів.

Тим часом президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію на Покровському напрямку. Зокрема, він сказав, що Росія покладе близько 50-60 тисяч військових у спробах захопити Покровськ.

Останні новини