Експерт розповів, як могло відбутись випробування української балістичної ракети

Експерт розповів, як могло відбутись випробування української балістичної ракети

Військовий експерт Іван Киричевський висловив припущення, що випробування української балістичної ракети відбувалось відразу ударами по російських окупантах.

Він зазначив, що ми не знаємо, коли саме відбувалось випробування нашої балістичної ракети, а також те, в якому форматі ці випробування відбувались.

“Складно сказати, чи в нас є полігон на сьогодні, де б ми мали можливість приховано провести випробування такого типу ракети. Навряд чи в наших західних партнерів теж є полігони, на яких вони б дозволили  випробувати саме балістичні ракети. І тут дуже цікавим є один факт. У 2023 році росіяни дуже часто заявляли, що збивали ракету “Сапсан”. Тому  хтозна, можливо випробування нашої балістичної ракети відбувалось не на полігоні, а в реальних бойових умовах. Фактично, випробування відбувалось відразу по окупантах”, – сказав він в етері Еспресо.

На його переконання, створення балістичної ракети стало великим досягненням для України.

“Дуже добре, що сьогодні мало відомих фактів щодо нашої балістичної ракети. Це добре для нас і не дуже – для противника. Ворог не має знати, які типи озброєння в нас є в арсеналі. Однак, слід зазначити головне – балістична ракета є дуже великим досягненням для нас. Росіяни били по обʼєктах енергетики та нашому ВПК, а за таких умов створити балістичну ракету вкрай складно”, – додав аналітик.

Випробування української балістичної ракети – деталі

Україна провела випробування своєї першої балістичної ракети. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції 27 серпня.

“Було випробування – позитивне – першої балістичної української ракети. Я з цим вітаю наш ВПК”, – заявив голова держави.

Президент не сказав, про який саме комплекс йде мова. На думку Defense Express, Зеленський, напевно, мав на увазі оперативно-тактичний ракетний комплекс “Сапсан”, також відомий як “Грім-2”.

Останні новини