Командир ГІЗ 3 ОШБр: “Виглядає так, ніби ми віддаємо Донеччину”

На Покровський напрямок нещодавно надійшло незначне ротаційне поповнення сил. Я не буду називати підрозділи, щоб не розводити срач, хто знає той знає. Але ці люди за останній час продемонстрували антирекорд із втрачання позицій. Я не знаю в чому там проблема, в бійцях чи командуванні, чи ще в ряді факторів. Тут лише констатація факту.

Тим часом ворог вже окупував Мемрик, щоб перерізати логістичне сполучення з Карлівкою. А це постачання б/к, людьми та технікою, поповнення продуктами та матеріалами, евакуація поранених. Росіяни воюють по книжці, грамотно, методично і цілеспрямовано.

Далі буде прорив на Селідове. Окупант вже стукає у ворота цього шахтарського містечка, яке важливе з точки зору прикриття флангу наступу на Покровськ.

Після того як противник виконає свої тактичні цілі по лінії Селідово-Мемрик-Карлівка він продовжить зосереджений наступ на Покровськ і поки що не видно жодного бачення, яким чином наші генерали збираються уникнути Авдіївського сценарію. Доречі, не лише Авдіївського. Я вже писав про це раніше.

Мені неприємно це прогнозувати, але мушу, щоб люди розуміли найближчу «перспективу». За таких обставин які наразі складаються на Східному фронті, втрата Покровська — справа найближчих місяців, а цілковите падіння Торецька буде десь за кілька тижнів.

Виглядає так, ніби ми віддаємо Донеччину — театр бойових дій одинадцятий рік війни, землю, на якій тисячі українців поклали своє життя за Україну. Але солдати бʼються відважно та героїчно, тут проблема явно не в піхоті, хоча як я написав вище, нове поповнення бажає кращого.

Проблема у тому, що за Покровськом — пряма дорога на Павлоград, де немає жодних фортифікацій ВЗАГАЛІ, і я писав вже про це, як і про те що навіть в Донецькій області не було достатніх фортифікацій.

Також за Торецьком починається Краматорська агломерація, а це вже вихід на Словʼянськ та в перспективі на Ізюм. Я періодично курсую між Ізюмом та Краматорськом, і відповідально заявляю: ЖОДНИХ фортифікаційних робіт тут не проводиться! Навіть навпаки: проводиться гуманітарне РОЗМІНУВАННЯ!

Я висловлюю думку не лише свою, а і багатьох військових які стоять на цьому напрямку. Висновки? Робіть самі.

Командир ГІЗ 3 ОШБр Сергій Тіщенко

Останні новини