Варто перестати ставитися до рф, як до загрози світового масштабу, та дозволити Україні встановити в регіоні мир і порядок - Подоляк

ЗСУ допустили до експлуатації вітчизняний індивідуальний набір розмінування

 

В Україні допустили до експлуатації в ЗСУ індивідуальний набір виявлення, маркування та розмінування. У міністерстві оборони України зазначили, що цей виріб виготовляє українське підприємство із вітчизняних комплектуючих.

До складу кожного набору входить більше десяти предметів, які знадобляться військовослужбовцю під час виконання завдань з виявлення та позначення вибухонебезпечних предметів. Зокрема, це:

  • компактний саперний щуп з діелектричного матеріалу,
  • багаторазова «кішка» для тралення «розтяжок»,
  • шнур-паракорд,
  • комплекти для чекування запалів та підривачів,
  •  люмінофорні джерела світла для нічного маркування тощо.

Розробники створювали набір з урахуванням того, що військовим доводиться працювати в дуже складних умовах, на різних типах місцевості, а також мати справу із “пастками на сапера”, які окупанти облаштовують під час мінування територій.

“Створюючи набір розмінування, вітчизняні розробники використовували досвід як іноземних партнерів, так і унікальний досвід українських захисників, набутий під час відбиття широкомасштабного вторгнення рф. Розробники проаналізували зразки подібних індивідуальних наборів, що існують у інших арміях світу, і створили власний, з урахуванням запитів українських воїнів”, — розповіли в Міноборони.

Зазначається, що декілька сотень таких наборів вже перебувають у військах – виробник надав їх безкоштовно для використання у різних підрозділах Сил оборони.

Останні новини