Графіки відключень знову посилили через високе споживання електрики

Внаслідок збереження спеки у східних та південних областях споживання електроенергії в Україні залишається високим. Через це графіки відключень будуть діяти протягом всієї доби.

Про це повідомили у вівторок у НЕК “Укренерго”.

Споживання

Зазначається, що добовий максимум споживання 2 вересня був зафіксований у денні години. Сьогодні, станом на 9:30, рівень споживання електроенергії на 2,7% нижчий, ніж у цей же час вчора, 2 вересня.

“Внаслідок російської масованої повітряної атаки на енергосистему 26 серпня – сьогодні в Україні протягом всієї доби продовжують діяти заходи обмеження споживання”, — ідеться у повідомленні.

Тим часом в обленерго по областях повідомляють, що графіки відключень змінено на сьогодні уже вдруге і збільшено обсяги обмеження із збереженням двох черг відключень до 14 години, у порівнянні з анонсованою раніше однією чергою з 12 години до 14:00.

Імпорт та експорт

Імпорт – протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 13 256 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 905 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 545 населених пунктів. Є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Сумській, Херсонській областях.

Вчора увечері дією захисту була відключена одна з ліній, що живлять Запорізьку атомну електростанцію. Внаслідок цього надійність живлення ЗАЕС – знижена. Енергетики встановлюють причини відключення та будуть готові їх усунути, за умов належної безпекової ситуації.

З технічних причин є знеструмлені споживачі на Львівщині.

Останні новини