В Україні запустили ініціативу “Збережемо”: чому це важливо для людей, які евакуюються

В Україні запустили ініціативу “Збережемо”. Її мета — зберегти фотографії, спогади, малюнки та інші цінні речі для людей, які вимушено покидають свої домівки. Це спільна ініціатива платформи Memory Box та міжнародної організації IAC ISHR, яка надає гуманітарну допомогу українцям. Ідея створити бібліотеку людських спогадів прийшла під час роботи в постраждалих від війни регіонах.

Про це повідомили на сайті платформи “Збережемо”, передають Вчасні Новини.

“Ми зрозуміли, що часто люди бажають вберегти саме свою історію, заховану у старих фото, відеокасетах чи дитячих малюнках. Спогади для них — потужне джерело сили та підтримки. Тож ми зрозуміли… ми зобов’язані допомогти”, — кажуть засновники ініціативи “Збережемо”.

Людям, які вимушені покинути свої домівки, запропонували оцифрувати, оживити та зберегти їхні сімейні архіви. З тих матеріалів, якими вони побажали поділитися, і створили бібліотеку живих спогадів.

Як зберегти старі фотографії в разі евакуації

Оцифрувати свої спогади можуть усі охочі. Для цього треба залишити заявку за посиланням.

Після успішної реєстрації людині надсилають спеціальний бокс з інструкцією, як безпечно скласти спогади. У бокс можна покласти до п’яти різних спогадів. Одним спогадом вважається:

  • 25 фото або малюнків;
  • одна відеокасета;
  • одна аудіокасета;
  • одна фотоплівка (негатив);
  • 25 слайдів;
  • два CD-дисків.

Після отримання боксу зі спогадами команда ініціативи “Збережемо” оцифрує їх, збереже на флешку та хмарне сховище. Після цього спогади і флешку відправлять назад учасникам проєкту.

Останні новини