Telegram передаватиме IP-адреси та номери телефонів порушників органам влади

Засновник і гендиректор соцмережі Telegram Павло Дуров заявив, що відтепер органам влади в разі законних підстав передаватимуть IP-адреси та номери телефонів порушників правил спільноти.

Про це Дуров повідомив 23 вересня у своєму каналі, передають Вчасні Новини.

Розповідаючи про оновлення умов використання та політики конфіденційності Telegram, Дуров наголосив, що пошук у цій соціальній мережі біль потужний, ніж в інших месенджерах, бо дає змогу користувачам знаходити публічні канали та ботів.

«На жаль, цією функцією зловживають люди, які порушують наші Умови використання для продажу нелегальних товарів», — зазначив він.

Очільник застосунку додав, що останніми тижнями модератори месенджера з допомогою штучного інтелекту видалили весь «проблемний контент, який ми виявили в Пошуку». Він також підкреслив, що Telegram призначений для пошуку друзів і новин, а не для просування незаконних речей,. А нові умови створені задля безпеки платформи, якою користуються майже мільярд людей.

«Щоб утримати зловмисників від зловживання пошуком Telegram, ми оновили наші Умови використання та Політику конфіденційності, щоб забезпечити їхню узгодженість у всьому світі. Ми чітко дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути розкриті відповідним органам влади у відповідь на законні запити», — ідеться в заяві СЕО соцмережі.