Ворог вже за 7 км від Покровська: яка ситуація в місті та скільки людей залишаються

Через обстріли з боку російських загарбників у Покровську на Донеччині пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури. У половині міста відсутня електрика, пошкоджені газові комунікації та водопостачання. Лінія зіткнення проходить вже менш ніж за сім кілометрів до околиць Покровська, обстріли відбуваються щодня. Однак тут досі залишаються понад 13 тисяч людей, у тому числі діти.

Про це в етері телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, передає «Суспільне».

За його словами, окупанти щодня обстрілюють місто. Попри це у Покровську досі залишається понад 13 тисяч людей, зокрема неповнолітні.

«У місті залишається 13 050. Діточок залишається 94. Я дякую всім нашим містянам, які дослухались і евакуювались. Ще півтора місяці тому в місті було 48 тисяч людей і майже 5900 дітей. Тобто ми бачимо динаміку, але евакуація продовжується», — сказав він.

Сергій Добряк розповів, що окупанти залишили без світла понад 10 населених пунктів громади й майже половину самого Покровська. Відновити його майже неможливо.

«І ворог всерівно гатить по енергетичній інфраструктурі кожного дня. Вони намагаються залишити нас без світла, як залишили вже води і газу. Виживають і вбивають наше населення», — сказав очільник Покровської МВА.

Він зазначив, що критичну інфраструктуру забезпечили генераторами й генераторними групами, зокрема й лікарні. Працюють лікарі та магазини.

«Є запаси ліків і крові. За новим протоколом, якщо не дай Бог є поранені, то швидка допомога везе до Добропільської клінічної лікарні. В місті залишається декілька сімейних лікарів, і також в одній з лікарень залишаються декілька лікарів другої ланки — терапевти, хірург. Для планового лікування, скажімо так. Поки що у місті немає гуманітарної катастрофи, не дай Боже, щоб вона і була. Маленькі крамничики і невеликий ринок працюють, але на ту кількість населення цього вистачає», — розповів Сергій Добряк.