Викрито агентурну мережу на Донеччині: жінка збирала інформацію та фіксувала важливі об'єкти «Укрзалізниці»

Викрито агентурну мережу на Донеччині: жінка збирала інформацію та фіксувала важливі об’єкти «Укрзалізниці»

Контррозвідка СБУ нейтралізувала агентурну мережу ФСБ, яка розвідувала локації Сил оборони України та стратегічно важливі об’єкти «Укрзалізниці» на Донеччині й в Одесі. Мешканка Краматорська та двоє одеситів, які підтримували РФ, приховано фіксували вузлові залізничні станції. Жінка мала додаткове завдання на Донеччині.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передають Вчасні Новини.

За результатами спецоперації на Донеччині та в Одесі затримали трьох російських агентів, які обходили свої міста, де приховано фіксували вузлові залізничні станції, задіяні у переправленні важких озброєнь та боєприпасів на фронт. Додатковим завданням агента з Донецької області було виявлення позицій українських військ, які тримають оборону на Краматорському напрямку. Для цього жінка об’їжджала населені пункти поблизу передової та розпитувала розвідувальну інформацію у місцевих мешканців під час побутових розмов. Отримані відомості агенти через месенджер передавали своєму російському куратору у вигляді міток на Гугл-картах з докладним описом.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантів та затримали їх за місцем проживання. Під час обшуків у агентів вилучили мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з російським куратором.

Слідчі Служби безпеки повідомили двом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Кримінального кодексу України. Злочинні дії ще одного фігуранта кваліфікували за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Наразі всі троє перебувають під вартою. Їм загрожує від 12 років до довічного позбавлення волі із конфіскацією майна.