Аналітик назвав "найгарячіший" напрямок наступу ЗСУ в Курській області

Аналітик назвав "найгарячіший" напрямок наступу ЗСУ в Курській області

Військовий експерт Дмитро Жмайло зазначив, що близько трьох тисяч російських військовослужбовців опинилися в оперативному оточенні на Курщині після того, як ЗСУ підірвали три основні мости через річку Сейм.

“Багато з них здаються в полон, про що свідчать наші військові, які виходять на ротацію в Сумську область. Однак деякі групи чинять запеклий опір. Наприклад, наразі тривають бої в селищі Мала Локня, де росіяни забарикадувалися в жіночій колонії й навіть залучили її охоронний персонал до відбиття українських атак”, –  сказав він в етері телеканалу “Еспресо”.

За його словами, найгарячішим залишається Кореневський напрямок на Курщині: там за останні дні ЗСУ вдалося пройти через села Вітрено та Нікіпеловка. Також під контроль були взяті нові населені пункти: Журавлівка, Калинів, Кругленьке, і частково оточено Крем’яне.

“Менш динамічно розвиваються події на схід від міста Суджа, зокрема, в напрямку Мартинівки, де є незначне просування, але загальна динаміка повільніша. Глушковський район оточений річкою Сейм на півночі, українськими військами на сході та українським кордоном на заході. Ми взяли цю територію під вогневий контроль, активно використовуємо FPV-дрони та артилерію. Наразі Сили оборони намагаються зайняти вигідні рубежі та стратегічні висоти”, – розповів Жмайло.

Аналітик додав, що Сили оборони також прагнуть взяти під вогневий контроль основні магістралі.

“Зокрема, трасу Курськ – Білгород, щоб перерізати постачання, яке є критичним для росіян для підтримки Харківського плацдарму, і трасу Курськ – Рильськ – Льгов, де росіяни активно укріплюються, але ця територія вже перебуває в зоні досяжності нашої артилерії”, – додав Жмайло.

Операція в Курській області – деталі

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов заявив, що російські підрозділи перекидають на Курщину як з різних напрямків фронту в Україні, так і з тилових районів Росії.

“З Покровського напрямку знята 810-та бригада морської піхоти, місце постійної дислокації – м.Севастополь, перекинута на Курський напрямок. З Красногорівки Курахівського напрямку знята одна з найбільш боєздатних бригад так званого 1-го армійського корпусу, бригада “п’ятнашка” – на Курський напрямок. З Краматорського напрямку, з Часового Яру знято 1-й штурмовий загін колишнього ПВК “Вагнер”, наразі це добровольчий корпус під командуванням “Ратибора” , перекинули на Курський напрямок”, – розповів він.