Байден оголосив про передачу Україні нового пакета американської військової допомоги

Байден оголосив про передачу Україні нового пакета американської військової допомоги

Президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні нового пакета американської військової допомоги.

Повідомляється на сайті Білого дому, що в процесі розмови напередодні Дня Незалежності України Байден оголосив про виділення нового пакета допомоги, який містить у собі:

Також Байден провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським напередодні Дня Незалежності, в якій висловив свою “непохитну підтримку”.

“Коли почалася безглузда війна Росії, Україна була вільною країною. Сьогодні це все ще вільна країна. І війна закінчиться тим, що Україна залишиться вільною, суверенною та незалежною державою”, – заявив президент США.

Міністерство оборони США також опублікувало прес-реліз про новий пакет допомоги. З нього випливає, що загальна вартість пакету оцінюється в 125 млн. доларів (це далеко не найбільший транш).

Президент Зеленський відзначив виділення нового пакету оборонної підтримки від США.

“Україна критично потребує постачання зброї з оголошених пакетів, зокрема додаткових систем ППО для надійного захисту міст, громад і критичної інфраструктури”, – написав він.

Військова допомога для України – деталі

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги Україні вартістю близько 125 мільйонів доларів. Про це писало видання Associated Press.

Повідомлялося, що цей пакет допомоги включатиме ракети протиповітряної оборони, боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), Javelin і низку інших протитанкових ракет. Також до нього увійдуть системи та обладнання для боротьби з безпілотниками і засобами радіоелектронної боротьби, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, транспортні засоби та інше обладнання.

Останні новини