Росіяни намагаються зайняти позиції ЗСУ за каналом: що відбувається у Часовому Яру

Часів Яр: ворог намагається зайняти позиції ЗСУ за каналом

Російські окупанти щодня штурмують малими піхотними групами позиції ЗСУ за каналом у Часовому Яру. Однак попри всі старання противника, просування наразі не фіксуються.

Про це розповів пресофіцер 24-ї ОМБр ім. Короля Данила Андрій Полухін у етері “Еспресо”.

За його словами, іноді у бій йдуть загарбники, підсилені технікою. ЗСУ утримують позиції. Канал Сіверський Донець — це хороша оборонна споруда, котра надає таку можливість.

“В Часовому Ярі сама логістика через роботу дронів і розвідувальних, і ударних дуже ускладнена. Нашим хлопцям щодня скидають припаси, які їм потрібні: вода, їжа через дрони. Наші хлопці намагаються зайвий раз не показуватись на вулицях, особливо вдень. пересуваються з урахуванням маскувальних потреб, тобто щоб їх не було видно, вони стараються непомітно маскуватися і пересуватися”, — розповів Полухін.

Він додав, що росіянам важко штурмувати місто. Як пояснив військовий, Калинівка і Кліщіївка схожі тим, що в обох є переправи, якими можна переправляти техніку, якщо їх захопити. Окупанти давно намагаються там пробити собі дорогу, але їм не вдається. Штурмувати в лоб Часів Яр набагато складніше, ніж просто заходити з флангів.

“Ми знаходимося прямо в самому місті, у нас своя невелика або велика, відносно чого порівнювати, своя ділянка, котру ми утримуємо. Теж на цій ділянці є переправа, але набагато складніше її штурмувати ворогу, знову ж таки, через деякі інші умови, які він сам собі і створив. В тому числі через руйнацію мікрорайону Новий, який там знаходився. Там немає практично укриття, де б він міг ставити собі безпечно техніку, або безпечно проводити механізовану атаку. Тому певно, що він буде намагатися або на півдні, або на півночі Часового Яру пробиватися, звісно, це не відміняє і спроб штурму в цілому в Часовому Ярі”, — підсумував Полухін.