Мусієнко: росіяни змінюють пріоритетний напрямок і це не Покровськ

Військовий експерт Олександр Мусієнко заявив, що російські окупанти у найближчій перспективі змінять свої пріоритети й головним напрямком стане не Покровський, а Курахівський.

Як пише Liga.net, на думку експерта, загарбники наступатимуть на Покровськ не фронтально, а в лоб. Зараз ЗСУ дещо стабілізували ситуацію і їм вдається стримувати противника. Ворог за останні три дні не мав суттєвих успіхів.

“Далі, припустимо, росіяни спробують атакувати на півдні через Селидове, де тривають активні бойові дії. Тут гаряча точка, через яку вони намагатимуться рухатися в бік Курахового. І вже звідти флангом рушити до Покровська. Така ж ситуація і на півночі. Спочатку ворог пробуватиме йти до Мирнограда, перерізаючи логістичне сполучення з Покровська й намагаючись обходити з півночі. Це тактика “кліщів”, яку Росія неодноразово використовувала під час повномасштабного вторгнення”, – пояснив Мусієнко.

Однак за весь час повномасштабної війни окупанти не проводили таких операцій без охоплювальних ударів. Так відбувалось і в Бахмуті, і в Авдіївці. Тому зараз противнику треба йти з флангів. Росіяни намагатимуться брати ЗСУ в напівоточення або оточення, перерізаючи логістику і створюючи проблеми.

“А яким чином це можна зробити, якщо будуть удари в лоб? Жодним, фронтальними теж. Курахове, як на мене, недооцінена загроза, тому що зараз про Покровськ говорять, але там є виклики для наших сил, хоча там хороші лінії оборони. Курахівський, Покровський та Вугледарський напрямки – найбільші точки докладання зусиль ворога. Українські військові стримують їх”, – розповідає експерт.

Він зауважує, що у загарбників не все добре з так званим стрімким напрямком. Противник почав відчувати нестачу сил за деякими параметрами, хоча й продовжує наступати. Наразі йде боротьба за те, щоб швидше виснажити РФ й не виснажитись самим.

Останні новини