Чому росіян вперто "пруться" у Покровськ: ексспікер Генштабу назвав можливу причину

Чому росіян вперто "пруться" у Покровськ: ексспікер Генштабу назвав можливу причину

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські загарбники можуть вперто “пертися” у місто Покровськ Донецької області, оскільки у цьому регіоні воно є найзахіднішим великим містом, яке вони, на їхню думку, нібито можуть взяти під контроль.

Російське військове керівництво може вважати, що загарбники здатні окупувати цей населений пункт, розповів колишній спікер Генштабу Збройних сил України, військовий експерт Владислав Селезньов в коментарі “РБК-Україна”.

“Величезна міська Слов’янсько-Краматорська агломерація взагалі, навіть у якихось там віддалених мареннях, недоступна для путінської армії. А от Покровськ, як ціль в західній частині Донецької області, – це більш реальний варіант щодо окупації, на думку російського Генштабу”, – вважає аналітик.

Важливі новини України про війну – що повідомлялося

Раніше не раз повідомлялося, що російські загарбники хочуть взяти під контроль всі території Донецької та Луганської областей. Супротивники вже тривалий час намагаються рухатися вперед на Донбасі і зіштовхуються з героїчним опіром з боку українських воїнів. Окупанти зазнають величезних втрат. Загальні втрати РФ на 21 серпня 2024 року становлять приблизно 603 тис. 010 загарбників. 

Росіяни знаходяться неподалік Покровська. За відомостями чиновників, ситуація погіршується. Мешканців Покровська закликали евакуюватися. 

Останні новини