У неділю в Україні не планують вимикати світло

CNN повідомив про готовність “Хамасу” укласти перемир’я з Ізраїлем

Глава політбюро палестинського руху “Хамас” Яхья Сінвар передав через посередників повідомлення Ізраїлю, в якому йдеться про бажання укласти угоду про припинення вогню. Про це пише CNN , посилаючись на ізраїльське джерело, знайоме із ситуацією, передає УНН.

Співрозмовник видання уточнив, що поки що не ясно, якої позиції з цього питання дотримується прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Однак наголошується, що влада США дала зрозуміти Ізраїлю: настав час укласти угоду, щоб уникнути ескалації конфлікту.

Єдина угода про припинення вогню діяла з 24 до 30 листопада 2023 року. Тоді “Хамас” звільнив 81 ізраїльтянина та 24 іноземця із заручників. З того часу питання про зупинення бойових дій порушувалося неодноразово.

Непрямі переговори між Ізраїлем та “Хамасом” про припинення вогню в секторі Газа в обмін на визволення заручників відновилися в липні 2024 року після більш ніж місячної зупинки. Однак усі раунди переговорів завершились без проривів.

9 серпня канцелярія Біньяміна Нетаньяху повідомила , що ізраїльська делегація вирушить на переговори про перемир’я 15 серпня. Ситуація на Близькому Сході загострилася після вбивства в Тегерані глави політбюро “Хамаса” Ісмаїла Ханії та ліквідації у Бейруті одного з командирів військового крила ліванського руху “Хезболла” Фуада Шукра. Іран, Хамас і Хезболла вважають винним Ізраїль.